Kamertraining:              tussenstap van thuis naar eigen huis

 

 

Voor zorgvragers is er de mogelijkheid om zich voor te bereiden op zelfstandig of begeleid wonen. Dit wordt gedaan door het aanbieden van kamertraining voor jongeren en jongvolwassenen tijdens 1 midweek logeren per maand.

Het doel van kamertraining is om een meer herkenbare dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met leerdoelen, zoals brood klaarmaken, maaltijd bereiden, huishoudelijke taken, kamer netjes houden, onderhouden van sociale contacten enz.

De zorgverlener motiveert en stimuleert de zorgvrager, waardoor een groei ontstaat in hun eigenwaarde en het zelfvertrouwen.

Door middel van een eigen trainingsmap wordt op individueel niveau toegewerkt naar persoonlijke mogelijkheden op het gebied van zelfstandigheid! De trainingsmap kan gebruikt worden in woorden of met ondersteuning van picto’s. Bij een behalen van een persoonlijk doel wordt er een certificaat gegeven. 

Daarnaast worden er aan de kamertraining extra leermomenten toegevoegd met thema’s. Hierbij wordt er individueel of in groepsverband theoretische en praktische vaardigheden geoefend over thema's als bijvoorbeeld wassen, social media, hygiëne, sociale vaardigheden enz.

Denk je na over begeleid of zelfstandig wonen, dan is de kamertraining wat voor jou!


Kamertraining is mogelijk met een beschikking Begeleiding (klasse licht, midden of zwaar) via de WMO van één van de Dongemond gemeenten.          Of met een persoonsgebonden budget (PGB) via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).